Διατροφολόγος Ειρήνη Γάλλου

Meals

Είναι τα φρέσκα λαχανικά πιο υγιεινά από τα κατεψυγμένα;

Είναι τα φρέσκα λαχανικά πιο υγιεινά από τα κατεψυγμένα;

Τα φρέσκα λαχανικά πρέπει να καταναλώνονται σύντομα μετά την αγορά τους για να διατηρηθεί η φρεσκάδα και η πλούσια γεύση τους. Ωστόσο, και τα κατεψυγμένα είναι το ίδιο υγιεινά, αρκεί να καταψυχθούν αμέσως μετά τη συγκομιδή τους, προστατεύοντας την ποιότητα και τα θρεπτικά συστατικά τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.  Τα φρέσκα λαχανικά προσφέρουν μεγαλύτερη ποικιλία και φυσική γεύση, ενώ τα κατεψυγμένα προσφέρουν ευκολία και διαθεσιμότητα. Επιλέγοντας καλής ποιότητας κατεψυγμένα προιόντα χωρίς πρόσθετα, μπορούμε να απολαύσουμε την υψηλή τους θρεπτική αξία. Όποια λαχανικά και να προτιμήσουμε, είναι σημαντικό να τα συμπεριλαμβάνουμε στη διατροφή μας, καθώς προσφέρουν βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην υγεία και ευεξία μας.