Διατροφολόγος Ειρήνη Γάλλου

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή gluten free)

1 κουταλιά της σούπας κακάο σκόνη

1 ½  κουταλιά της σούπας ζάχαρη

½  κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο

2 κουταλιές της σούπας φυτικο γάλα (βρώμης, σόγιας η αμυγδάλου)

1 κουταλιά της σούπας σταγόνες κουβερτούρας

 

Aνακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά σε ένα μπολ.  Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα και ανακατεύουμε καλα ώστε να γίνει μία μαλακή ζύμη. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ρίχνουμε το μείγμα σε μία λαδωμένη κούπα. Βάζουμε στα μικροκύματα για 90 δευτερόλεπτα μέχρι να φουσκώσει και να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν σερβίρουμε. Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μικροκύματα μπορούμε να ψήσουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 8 με 10 λεπτά.

Η Κάρτα Συνταγής δημιουργήθηκε με WP Delicious