Για το κέικ:
1 και 3/4 φλιτζάνι κοσκινισμένο αλεύρι χωρίς γλουτένη
1 και 1/2 κουταλιά γλυκού baking powder
1/4 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
Ξύσμα απο 3 λεμόνια
1 φλιτζ. ζάχαρη
1/3 φλιτζ. γιαούρτι αμυγδάλου
1/3 φλιτζ. γάλα βρώμης
3 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
3 αυγά
2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
2-3 κουτ. γλυκού σπόρους τσία
Για το γλάσο:
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
3\4 φλιτζ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
Ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180 C .
Σε μια φόρμα βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και μέσα αλείφουμε με ελάχιστο λάδι.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε αλεύρι, baking powder, σόδα και αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να μοιάζει με βρεγμένη άμμο. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, το χυμό λεμονιού και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τους σπόρους τσία και στη συνέχεια ανακατεύουμε σιγά σιγά το στερεό με τα υγρό μίγμα.
Ψήνουμε για 1 ώρα μέχρι το κέντρο να είναι φουσκωμένο και ψημένο.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτό γλάσο.
Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Προσθέτουμε το γλάσο όσο είναι ακόμη χλιαρό και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.