Αν και η ακμή επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, γενετικούς και ορμονικούς, υπάρχουν ορισμένες συμβουλές διατροφής που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισης της.
Ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή με φρέσκα φρούτα, λαχανικά, πλήρη δημητριακά, πρωτεΐνες με χαμηλά λιπαρά και υγιεινές πηγές λιπαρών οξέων όπως ψάρι, αβοκάντο και ελαιόλαδο.
Αποφεύγουμε τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως γλυκά, λευκό ψωμί, ζυμαρικά, σοκολάτες και επεξεργασμένα τρόφιμα, καθώς αυτά μπορεί να αυξήσουν την παραγωγή σμήγματος και να επηρεάσουν την εμφάνιση της ακμής.
Αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τις υψηλές ποσότητες σάκχαρου και τις τροφές που περιέχουν υδρογονωμένα λιπαρά οξέα.
Πίνουμε αρκετό νερό γιατί η ενυδάτωση είναι σημαντική για την υγεία του δέρματός μας.
Αποφεύγουμε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, καθώς μπορεί να επηρεάσει την υγεία του δέρματος και να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης ακμής.