Διατροφολόγος Ειρήνη Γάλλου

1 αυγό

2 καρότα

2 μικρά κολοκυθάκια (ή 1 μεγάλο)

5 φουντίτσες μπρόκολο

2 φουντίτσες κουνουπίδι

1 μέτρια πατάτα

5-6 σπαράγγια

αλάτι-πιπέρι

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

χυμό απο μισό λεμόνι

λίγο μαύρο σουσάμι για γαρνίρισμα

λίγο μαιντανό για γαρνίρισμα

 

Βράζουμε όλα τα λαχανικά τόσο ώστε να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν. Τα κόβουμε σε κομμάτια. Ποσάρουμε το αυγό  ώστε να είναι ρευστός ο κρόκος (σε περίπτωση εγκυμοσύνης καλό είναι να το ψήσουμε καλά) και το τοποθετούμε από πάνω. Σε ένα μπώλ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Πασπαλι΄ζουμε με κόκκους μαύρου σουσαμιού και λίγο μαιντανό.

Η Κάρτα Συνταγής δημιουργήθηκε με WP Delicious