4 μεγάλα στήθη κοτόπουλο
2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1/2 φλυτζάνι λαχανικά κατεψυγμένα (αρακά, φασολάκια, καλαμπόκι, καρότο)
3 αυγά
800 γρ ρύζι βρασμένο
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
σουσάμι
σχοινόπρασο (προαιρετικό)
αλάτι – πιπέρι
σκόρδο σε σκόνη
Για τη σως:
3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
1/2 κουτ. σούπας ξύδι ρυζιού
1 κουτ. σούπας τριμμένο τζίντζερ
3 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο σε σκόνη. Ανακατεύουμε και ψήνουμε σε air frier ή σε φούρνο για 10-15 λεπτά στους 200 βαθμούς. Εν τω μεταξύ, σε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά με το σησαμέλαιο τα κατεψυγμένα λαχανικ΄ά και ανακατεύουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Κάνουμε τα λαχανικά στην άκρη και ρίχνουμε δίπλα τα αυγά χτυπημένα. Αρχίζουμε να τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και τη σάλτσα σόγιας.
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι ρυζιού, το τριμμένο τζίντζερ, το μέλι και το κορν φλάουρ. Βάζουμε τη σάλτσα σε ένα τηγανάκι και αφήνουμε για 7-8 λεπτά μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με σουσάμι (και αν θέλουμε ψιλοκομμένο σχοινόπρασο). Τοποθετούμε πάνω απο το ρύζι και σερβίρουμε. Βγαίνουν 4 μεγάλες μερίδες.