Διατροφολόγος Ειρήνη Γάλλου

1 1/2 φλυτζάνια λιωμένες πολύ ώριμες μπανάνες (4 μπανάνες περίπου)

1/2 φλυτζάνι γάλα της αρεσκείας μας

1/2 φλυτζάνι σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)

1/4 φλυτζάνι φυστικοβούτυρο

2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κουτ. γλυκού μηλόξυδο

2 κουτ. γλυκού κανέλα

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

2 φλυτζάνια βρώμη (αλεσμένη στο blender να γίνει πούδρα)

1 κουτ. γλυκού baking powder

1 κουτ. γλυκού σόδα

1/2 φλυτζανιού σταγόνες σοκολάτας και λίγες ακόμη για πασπάλισμα

 

Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τις λιωμένες μπανάνες, το γάλα,το σιρόπι (ή μέλι), το φυστικοβούτυρο, τη βανίλια, το μηλόξυδο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Προσθέτουμε τη βρώμη, το baking powder, τη σόδα και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετουμε το μίγμα σε λαδόκολλα σε ένα ταψακι 20*20. Πασπαλίζουμε με μερικές ακόμη σταγόνες σοκολάτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 32-38 λεπτά, μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πρίν το κόψουμε σε κομμάτια.

 

Η Κάρτα Συνταγής δημιουργήθηκε με WP Delicious