300γρ. φρέσκο σπανάκι (κομμένο ή baby)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150γρ. ανθότυρο (ή φέτα με χαμηλά λιπαρά)
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 τορτίγια (ή 1 φύλλο σφολιάτας ή 1 φύλλο χωριάτικο)
2 κουτ. σούπας άνιθο
αλάτι
πιπέρι
Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε το σπανάκι. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το πράσο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη φέτα και τον άνιθο, το αλάτι και το πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε στο μπώλ με το σπανάκι.
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζουμε για λίγο την τορτίγια ή το φύλλο. Μόλις ροδίσει λίγο το βγάζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια. Προσθέτουμε στη σαλάτα. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο