2 φλυτζάνια πατάτες κομμένες σε κυβάκια
2 βραστά αυγά κομμένα σε κομματάκια
1/2 αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
1/4 φλυτζάνι καλαμπόκι
1/4 φλυτζάνι καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια
1/4 φλυτζάνι μήλο κομμένο σε μικρά κυβάκια
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
για το dressing:
1/2 φλυτζάνι μαγιονέζα light
1 1/2 κουταλιά γλυκού ξύδι ρυζιού
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι
Ρίχνουμε το αλάτι στις φέτες του αγγουριού και αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να φύγει η υγρασία. Στραγγίζουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη. Βράζουμε τις πατάτες με λίγο αλάτι μέχρι να μαλακώσουν. Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε και τα καρότα. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Φτιάχνουμε το dressing ανακατεύοντας τη μαγιονέζα, το ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
Σε ένα μεγάλο μπώλ προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, το αγγούρι, το καλαμπόκι, τα αυγά και το μήλο. Προσθέτουμε το dressing και ανακατεύουμε λιώνοντας τις πατάτες μέχρι να γίνουν σαν πουρές.
Σερβίρουμε σε μπαλίτσες όπως το παγωτό ή σαν γέμιση σε σάντουιτς.