Διατροφολόγος Ειρήνη Γάλλου

600γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια

120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κουτ. γλυκού κουρκουμά

1 κουτ. γλυκού κύμινο σκόνη

1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

2 κουτ. σούπας πάπρικα (ή πάπρικα καπνιστή)

1/4 κουτ γλυκού πιπέρι καγιέν

1 κουτ. γλυκού αλάτι

4 μεγάλες τορτίγιας

 

Για τη σως:

240γρ. στραγγιστο γιαούρτι 2%

1 πράσινη πιπερίτσα τσίλι

1 κουτ. σούπας μέντα αποξηραμένη

1 κουτ. γλυκού κύμινο

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

1 σκελιδα σκόρδο

 

Για το ρύζι:

10 γρ. ελαιόλαδο

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κουτ. γλυκού κουρκουμά

110 γρ. ρύζι basmati

300γρ. ζωμό κοτόπουλο

αλάτι

λίγο μαιντανό

 

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια, προσθέτουμε το γιαούρτι, τα μπαχαρικά, το λεμόνι και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία κατσαρόλα καίμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κουρκουμά και το ρύζι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζωμό και το αλάτι. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά σκεπασμένο. Μόλις βράσει το αφήνουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο.

Σε ένα μεγάλο σκεύος ψήνουμε το κοτόπουλο για 10-15 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σως μαζί.

Παίρνουμε μια τορτίγια, απλώνουμε μια στρώση με ρύζι, απο πάνω βάζουμε λίγη σως και απο πάνω μια στρώση κοτόπουλο. Τυλίγουμε σε burrito και ψήνουμε για λίγο στην τοστιέρα, να ροδίσει λιγάκι. Τρώμε βουτώντας το burrito στη σως.

 

 

Η Κάρτα Συνταγής δημιουργήθηκε με WP Delicious