500 γραμμάρια φράουλες (τα 300 γραμμάρια είναι για γαρνίρισμα
και τα 200 είναι κομματάκια για μέσα)
2 αυγά
1/4 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού
2 και 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή gluten free)
4 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά του γλυκού βανιλια
λίγο αλάτι
1 φλυτζάνι ζάχαρη (ή stevia)
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 γιαούρτι στραγγιστό 2%
ζάχαρη αχνη για γαρνίρισμα
Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά σε ένα μπολ και μετα προσθέτουμε τα στέρεα μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι. Βάζουμε το μισό σε βουτυρωμένη φόρμα, από πάνω στρώνουμε τις φράουλες σε κομματάκια και από πάνω ρίχνουμε το άλλο μισό μίγμα και στολίζουμε με τις υπόλοιπες φράουλες κομμένες στη μέση. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου για 50 λεπτά. Σερβίρουμε μόλις κρυώσει πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.