Διατροφολόγος Ειρήνη Γάλλου

200 γρ. τόφου σκληρό τριμμένο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/3 φλυτζανι κόλιανδρο ψιλοκομμένο (ή μαιντανό)

1/3 φλυτζάνι μέντα ψιλοκομμένη

1 κομματάκι τζίντζερ (όσο ο αντίχειράς μας) ψιλοκομμένο

2 γεμάτες κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας

3-4 κουτ. σούπας αλεύρι (ή αλεύρι ρεβυθιού για gluten free εκδοχή)

αλάτι-πιπέρι

 

για τη σάλτσα:

2 κουτ. σούπας πάστα ντομάτας

2 κουτ. σούπας σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)

2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας

1 κουτ. σούπας κέτσαπ

λίγο νερό

 

Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια καλά. Φτιάχνουμε μία ζύμη και μοιράζουμε σε 10 μπαλάκια. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και μετά τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε φούρνο ή αεροφριτέζα για 15 λεπτά.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και βάζουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα. Προσθέτουμε τότε και τα κεφτεδάκια. Τα σερβίρουμε ζεστά.

 

Η Κάρτα Συνταγής δημιουργήθηκε με WP Delicious