Διατροφολόγος Ειρήνη Γάλλου

4 ώριμες μπανάνες

3 αυγά

4 κουτ. σούπας ηλιέλαιο

1/4 φλυτζανιού ζάχαρη

1/4 φλυτζανιού καστανή ζάχαρη

2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 1/2 φλυτζάνια αλεύρι

2 κουτ. γλυκού baking powder

3/4 κουτ. γλυκού σόδα

1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

1 φλυτζάνι καρύδια χοντροκομμένα

 

για την καραμέλα:

1 φλυτζάνι ζάχαρη

1 φλυτζάνι καυτό νερό

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μεγάλο μπωλ λιώνουμε τις μπανάνες. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι. Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια και τοποθετούμε το μίγμα σε μία φόρμα με αντικολλητικό χαρτί απο κάτω. Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου (μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι). Αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι και ξεφορμάρουμε. Σε ένα τηγανάκι ανακατεύουμε το βραστό νερό με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει και βάζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Με ένα μαχαίρι τρυπάμε το κέικ από πάνω. Περιχύνουμε με την καραμέλα.

 

Η Κάρτα Συνταγής δημιουργήθηκε με WP Delicious