1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλυτζάνι κακάο σκόνη
1 κουτ. σούπας baking powder
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
1 1/2 φλυτζάνι πλήρες γάλα
Για την επικάλυψη: (προαιρετικά)
6 κουτ. σούπας λιωμένο λάδι καρύδας
3/4 φλυτζανιού κακάο σκόνη
5 κουτ. σούπας μέλι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι 20 *20.
Σε ένα μεγάλο μπώλ ανακατεύουμε καλα το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, το αλάτι, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Βάζουμε στο ταψάκι και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Για την επικάλυψη ανακατεύουμε καλά το λάδι καρύδας με το κακάο. Μετά προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιόμορφο. Περιχύνουμε το κέικ μόλις κρυώσει.