Διατροφολόγος Ειρήνη Γάλλου

1 πακέτο λαζάνια

700γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 ντομάτα τριμμένη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

400γρ. cottage cheese

100γρ. τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά

αλάτι-πιπέρι

μπαχάρι-κανέλλα-γαρύφαλλο

 

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με 1 κουτ. σούπας λάδι. Προσθέτουμε τον κιμά. Μόλις τσιγαριστεί προσθέτουμε τη ντομάτα και τα μπαχαρικά και βράζουμε. Αφήνουμε να “πιεί” όλο το νερο και σβήνουμε τη φωτια.

Βάζουμε το cottage cheese στο blender με 2 κουτ. γλυκού αλάτι και χτυπάμε.

Σε ένα πυρέξ απλώνουμε μια στρ΄ωση από τον κιμά. Από πάνω στρώνουμε μια στρώση απο τα λαζάνια. Από πάνω μια στρώση από το cottage. Μετά ξανά μια στρώση λαζάνια, μια στρώση κιμά, μια στρώση λαζάνια, μια στρώση cottage και στο τέλος βάζουμε μια στρώση λαζάνια και από πάνω απλώνουμε το κίτρινο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Η Κάρτα Συνταγής δημιουργήθηκε με WP Delicious