Διατροφολόγος Ειρήνη Γάλλου

1 μεγάλο φινόκιο

1/2 ματσάκι φρέσκια μέντα

1/2 ματσάκι φρέσκο άνιθο

1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο (ή μαιντανό)

1 πράσινο μήλο Granny Smith

1 πιπεριά τσίλι σεράνο (προαιρετικά)

1/2 φλυτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα

1/2 φλυτζάνι χυμό λεμονιού

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι

 

Με ένα peeler ξεφλουδίζουμε σιγά σιγά όλη τη ρίζα το φινόκιο, μαζί με το πάνω μέρος αν υπάρχει και τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπώλ. Ψιλοκόβουμε το τσίλι, τον άνιθο, τη μέντα και τον κόλιανδρο και προσθέτουμε στο μπώλ. Κόβουμε το μήλο σε πολυ λεπτά στίκς και προσθέτουμε. Καβουρδίζουμε για λίγα λεπτά σε ένα τηγάνι τα αμύγδαλα και αφήνουμε να κρυώσουν. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

 

Η Κάρτα Συνταγής δημιουργήθηκε με WP Delicious

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *