Διατροφολόγος Ειρήνη Γάλλου

2 μεγάλες πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια)

1/2 κουνουπίδι (κομμένο σε φουντίτσες)

1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1/2 κόκκινο κρεμμύδι σε κομμάτια

αλάτι

πιπέρι

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 φλυτζανια ζωμό λαχανικών

 

Για το γαρνίρισμα:

κρέμα καρύδας

φρέσκο θυμάρι

φρέσκο πιπέρι

τριμμένη  παρμεζάνα (η φυτικό τυρί για τους vegan)

 

Βάζουμε τις πατάτες, το κουνουπίδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα πυρέξ και ψήνουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά χωρίς σκέπασμα. Τοποθετουμε τα ψημένα υλικά σε ένα blender μαζί με το ζωμό λαχανικών και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Σερβίρουμε σε μπωλάκια και γαρνίρουμε με κρέμα καρύδας, θυμάρι, φρέσκο πιπέρι και τριμμένο τυρί (ή φυτικό τυρί για τους vegan).

Η Κάρτα Συνταγής δημιουργήθηκε με WP Delicious