120 γρ. φουντούκια (χωρίς τη φλούδα)
70 γρ. σοκολάτα γάλακτος με στέβια (ή υγείας με στέβια για τους vegan)
1 κουτ. σούπας κακάο σκόνη
μια πρέζα αλάτι
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα φουντούκια για 30 δευτερόλεπτα. Σταματάμε για αλλα 30 και περιμένουμε. Ξαναχτυπάμε για άλλα 30, περιμένουμε για άλλα 30 και ξαναχτυπάμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Αυτό το κάνουμε μέχρι να βγεί το λάδι των φουντουκιών και να γίνει το μίγμα σαν πάστα. ‘Οταν το μίγμα έχει την υφή που θέλουμε προσθέτουμε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη, το κακάο σε σκόνη και το αλάτι. Χτυπάμε καλά και σταματάμε όταν το μίγμα έχει την υφή και την εμφάνιση που θέλουμε. Στην αρχή η πραλίνα θα είναι ρευστή αλλά μετά από 24 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου (ή 3 ώρες στο ψυγείο) θα σφίξει περισσότερο.