Διατροφολόγος Ειρήνη Γάλλου

Για τη βάση:

12 μεγάλοι χουρμάδες

1/2 φλυτζάνι φυστικοβούτυρο

1 1/2 φλυτζάνι ξηρούς καρπούς ανάμικτους (αμύγδαλα, φουντούκια, φυστίκια Αιγίνης, καρύδια, κάσιους)

3 κουτ. σούπας κακάο σκόνη

1 κουτ. σούπας μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου για τους vegan)

1-2 κουτ. σούπας νερό (αν χρειαστεί)

1  πρέζα αλάτι

 

Για την επικάλυψη:

4 κουτ. σούπας λάδι καρύδας λιωμένο

4 κουτ. σούπας σκόνη κακάο

3 κουτ. σούπας μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου για τους vegan)

λίγοι ξηροί καρποί σε κομμάτια για πασπάλισμα

λίγα ξερά cranberries και goji berries ψιλοκομένα για πασπάλισμα

 

Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βάση εκτός απο το νερό, το οποίο θα προσθέσουμε αν δούμε οτι η ζύμη βγαίνει πολύ σφιχτή, πρώτα τη μία κουταλιά και μετά αν είναι ακόμη πολύ σφιχτή η ζύμη άλλο ένα κουταλάκι. Η ζύμη πρέπει να πλάθεται σαν κουλουράκι. Στρώνουμε σε ατομικά φορμάκια με λαδόκολα από κάτω για να ξεκολλάει εύκολα, ή σε κανονικό ταψάκι, πάλι με λαδόκολα και απλώνοντας το μίγμα απο πάνω με τα χέρια μας και βάζουμε στο ψυγείο για όσο φτιάχνουμε την επικάλυψη.

Ανακατέυουμε καλά το λάδι καρύδας με το κακάο και το μέλι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα και με ένα κουτάλι περιχύνουμε πάνω απο τη βάση. Γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς  χοντροκομένους και ψιλοκομμένα ξερά φρούτα.  Τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για 1 ώρα. Τα αποθηκεύουμε σε κλειστό δοχείο στο ψυγείο.

Η Κάρτα Συνταγής δημιουργήθηκε με WP Delicious