1 φλυτζάνι κολοκυθόσπορο καθαρισμένο
1/3 φλυτζανιού ηλιόσπορο καθαρισμένο
1 φλυτζάνι λιναρόσπορο
1/3 φλυτζανιού σουσάμι
2 κουτ. σούπας σκόνη psyllium
1 1/2 βραστό νερό
1 κουτ. γλυκού αλάτι
σκόνη κρεμμυδιού (προαορετικά)
σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
παπαρουνόσπορο (προαιρετικά)
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι ή πυρέξ.
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπώλ. Προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μίγμα πάνω στο αντικολλητικό χαρτί και το πατάμε να απλωθεί παντού ομοιόμορφα. Αν θέλουμε ρίζνουμε απο πάνω σκόνη σκόρδου, κρεμμυδιού ή παπαρουνόσπορο (ανάλογα με τη γεύση που προτιμάμε).
Ψήνουμε για 40-60 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά σπάμε σε κομμάτια.
Τα διατηρούμε σε καλά κλεισμένο μπώλ ή μεταλλικό κουτί.