Διατροφολόγος Ειρήνη Γάλλου

600γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες

2 αυγά

1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

αλάτι -πιπέρι

1/2 κουτ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

1/2 κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδου

1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή

50 γρ. τυρί τριμμένο με χαμηλά λιπαρά

 

Βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά και μετά τις τρίβουμε στον τρίφτη. Τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και πατάμε να φύγει το νερό όσο γίνεται. Τις βάζουμε σε ένα μπώλ και προσθέτουμε 2 αυγά, 1 κουτ. σούπας κόρν φλάουρ, αλάτι, μαυρο πιπέρι, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, πάπρικα καπνιστή και τυρί τριμμένο με χαμηλά λιπαρά. Ανακατεύουμε καλά, φτιάχνουμε σε κροκέτες  και τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη να σταθεροποιηθούν και μόλις τισ βγάλουμε τις ψεκάζουμε με ελάχιστο λάδι. Ψήνουμε για 25 λεπτά σε αεροφριτέζα στους 190 βαθμούς (ή στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά).

Η Κάρτα Συνταγής δημιουργήθηκε με WP Delicious