4 ώριμες μπανάνες

50γρ. λάδι καρύδας

200γρ. τριμμένο καρότο

100γρ. μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου για τους vegan)

50γρ. καρύδια χοντροκομμένα

50 γρ. σταφίδες

40γρ. αλεσμένη βρώμη

250γρ. αλεύρι ντίνκελ ολικής

2 κουτ. γλυκού baking powder

2 κουτ. γλυκού κανέλλα

1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

1 πρέζα αλάτι

 

για το γλάσo:

1 γιαούρτι καρύδας

2 κουτ. σούπας μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου για τους vegan)

 

Λιώνουμε τις μπανάνες με ε΄να πιρούνι. Προσθέτουμε το λάδι καρύδας, το μέλι, τα καρύδια, τις σταφίδες, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το τριμμένο καροτο, την αλεσμένη βρώμη, το αλεύρι και το baking powder. Βάζουμε το μίγμα σε μακρόστενη φορμα που έχουμε ψεκάσει πριν με λάδι καρύδας. Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν κρυώσει περιχύνουμε με το γλάσο που φτιάχνουμε με γιαούρτι καρύδας και μέλι.

 

Η Κάρτα Συνταγής δημιουργήθηκε με WP Delicious