Διατροφολόγος Ειρήνη Γάλλου

250γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας (ή gluten free ή ολικής άλεσης)

200γρ, φυστίκια Αιγίνης καθαρισμένα

1 σκελίδα σκόρδο

1 μικρό ματσάκι μαιντανό

1 κουτ. σο΄ύπας ελαιόλαδο

1-2 κουτ. σούπας νερό από το βράσιμο των μακαρονιών

20γρ. παρμεζάνα

ξύσμα 1/2  λεμονιού

αλάτι-πιπέρι

 

Για το ταρτάρ γαρίδας:

6 μεγάλες γαρίδες

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι

 

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente και κρατάμε λίγο από το νερό βρασίματος.

Σε βραστό νερό  ρίχνουμε τα καθαρισμένα φυστίκια για μερικά λεπτά ώστε να βγαίνει εύκολα η εξωτερική τους φλουδίτσα. Τα βγάζουμε από το νερό και τα σκουπίζουμε. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα φυστίκια, το σκόρδο, το μαιντανό, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, το ξ΄υσμα λεμονιού και 1 κουτ. σούπας από το νερό των ζυμαρικών. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μίγμα βάζουμε σε ένα τηγάνι 2 γεμάτες κουταλιές απο το πέστο και μετά τα ζυμαρικά μας. Αν η σάλτσα είναι πηχτή την αραιώνουμε με λίγο ακόμη νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και πετάμε τα κεφάλια και τη φλέβα. Κρατάμε τα υπόλοιπα μέρη του κελύφους και τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει μία σάλτσα. Περνάμε τη σάλτσα απο ένα λεπτό σουρωτήρι και κρατάμε το σουρωμένο μέρος. Κόβουμε το καθαρισμένο μέρος της γαρίδας σε κομματάκια και βάζουμε σε ένα μπώλ με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και αλάτι. Αφήνουμε να μαριναριστεί λίγα λεπτά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με το ταρτάρ γαρίδας από πάνω και τη σάλτσα γαρίδας δίπλα.

Ζυμαρικά με πέστο φυστικιού, πέστο γαρίδας και ταρτάρ γαρίδας

Η Κάρτα Συνταγής δημιουργήθηκε με WP Delicious