1 κονσέρβα ρεβύθια (ή 240γρ. ρεβύθια βρασμένα)
200γρ. τόφου
1/2 φλυτζάνι κακάο σκόνη
8 μεγάλους χουρμάδες (χωρίς κουκούτσια)
1 κουτ. σούπας μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου)
120 γρ. κουβερτούρα (εγώ έβαλα γάλακτος) για επικάλυψη
1 κουτ. σούπας λάδι καρύδας (ή ηλιέλαιο)
Σουρώνουμε και ξεπλένουμε τα ρεβύθια. Τα βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το τόφου σε κομμάτια, το κακάο, τους χουρμάδες και το μέλι. Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Κάνουμε 9 μπαλίτσες. Τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί και πιέζουμε στη μέση με τον αντίχειρά μας για να δώσουμε το σχήμα που θέλουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (ή σε αεροφριτέζα) στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν. Φτιάχνουμε το γλάσο λιώνοντας την κουβερτούρα (εγώ έβαλα γάλακτος) μαζί με 1 κουτ. σούπας λάδι καρύδας (ή ηλιέλαιο). Περιχύνουμε τα ντόνατς και περιμένουμε να στεγνώσουν.