Σημαντικές φυτικές πηγές πρωτεΐνης που μπορούν να χρησιμοποιούν οι vegan:
Φασόλια και όσπρια: Πράσινα φασόλια, φασόλια μαυρομάτικα, αρακάς, φάβα, φακές, ρεβίθια, κόκκινα φασόλια, ξερά φασόλια.
Ξηροί καρποί και σπόροι: π.χ. Αμύγδαλα, φιστίκια, καρύδια, κάσιους, φουντούκια, κάστανα, σπόροι λιναρόσπορου, σπόροι τσία, σπόροι κάνναβης, σπόροι λυκίσκου.
Δημητριακά: π.χ. βρώμη, κινόα, αραβόσιτο, ρύζι, πατάτες, γλυκοπατάτες, ζυμαρικά, άγριο ρύζι, σιτάρι και πληγούρι.
Λάδι και βούτυρο καρπών: Φυστικοβούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο, ταχίνι, αβοκάντο, λάδι καρύδας, ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο και καρύδα.
Σόγια και προϊόντα σόγιας: Τόφου, σόγια, γιαούρτι σόγιας και γάλα σόγιας.
Πράσινα λαχανικά: Σπανάκι, μπρόκολο, ρόκα, μαρούλι, λαχανίδα (kale), κουνουπίδι, σπαράγγια, καρότο και λαχανάκια Βρυξελλών.
Είναι σημαντικό, στη vegan διατροφή να συνδυάζονται διάφορες πηγές πρωτεΐνης προκειμένου να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Επίσης, μπορεί να συμπληρωθεί η διατροφή με πρωτεϊνικά υποκατάστατα όπως σκόνη πρωτεΐνης φυτικής προέλευσης ή πρωτεϊνικές μπάρες.