Διατροφολόγος Ειρήνη Γάλλου

1 1/2 φλυτζάνι τριμμένο κολοκύθι (δεν στύβουμε το νερό)

3 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (ή φρέσκο κρεμμυδάκι)

2 μεγάλα αυγά

3/4 φλυτζάνι γιαούρτι 2%

1/2 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο (το αφήνουμε να κρυώσει)

2 φλυτζάνια τριμμένο light τυρί (λευκό ή κίτρινο ή και από τα δύο)

2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 κουτ. γλυκού baking powder

1/2 κουτ. γλυκού σόδα

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι (ίσως και λίγο παραπάνω αν το τυρί δεν είναι αλμυρό)

1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι

1/2 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπώλ ανακατεύουμε το τριμμένο κολοκύθι (χωρίς να το στύψουμε), το σχοινόπρασο, τα αυγά, το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε ξανά.

Σε ένα άλλο μπώλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, το αλάτι, το πιπέρι, και το σκόρδο. Προσθέτουμε το μίγμα με τα στερεά στο μίγμα των υγρών και ανακατεύουμε. Αν βγεί πολύ σφιχτό προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας νερό ή γάλα αλλά γενικά η ζύμη πρέπει να είναι σφιχτή.

Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα και ψ΄ήνουμε για 50-70 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά πρίν το κόψουμε.

 

 

Η Κάρτα Συνταγής δημιουργήθηκε με WP Delicious