2 ψωμάκια για sandwich ή bagel
2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
4 φέτες καπνιστό σολωμό
5-6 κλωναράκια φρέσκο άνιθο ψιλοκομμένο
2 κουτ. γλυκού κάπαρη
1/3 κόκκινο κρεμμύδι σε ροδέλες
1/4 αγγούρι σε φέτες
1/2 αβοκάντο
χυμό απο 1/2 λεμόνι
αλάτι-πιπέρι
λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
Σε μία ξύλινη επιφάνεια βάζουμε τις φέτες σολωμού, το τυρί κρέμα, τα κρεμμύδια, τον άνιθο, το αβοκάντο, το αγγούρι, την κάπαρη, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Με ένα μεγάλο μαχαίρι αρχίζουμε να ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά και να τα ανακατέυουμε καλά. Όταν πια έχουν γίνει ένα μίγμα, κόβουμε και φρυγανίζουμε λίγο τα ψωμάκια μας και τα γεμίζουμε.