1 3/4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 φλυτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης

1/3 φλυτζάνι σκόνη κακάο

1 κουτ. γλυκού baking powder

1 κουτ. γλυκού σόδα

1 κουτ. γλυκού αλάτι

1 κουτ. γλυκού κανέλα

1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

3 μεγάλα αυγά

1 1/2 φλυτζάνια γάλα αμυγδάλου (ή ό,τι άλλο γάλα θέλουμε)

1/4 φλυτζάνι λάδι καρύδας (λιωμένο)

2/3 φλυτζάνι μέλι ( ή σιρόπι σφενδάμου)

2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 φλυτζάνια τριμμένα κολοκύθια  (στραγγισμένα)

1 φλυτζάνι σταγόνες σοκολάτας (και λίγες ακόμη για πασπάλισμα)

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε δύο φόρμες μακρόστενες για κέικ.

Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τα δύο αλεύρια, το κακάο, το baking powder, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.

Σε ένα μεγάλο μπώλ ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, το λάδι καρύδας, το μέλι και τη βανίλια, Προσθέτουμε και το τριμμένο κολοκύθι και ανακατεύουμε. Μετά προσθέτουμε και το μίγμα των αλευριών και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν. Δεν πρέπει να ανακατέψουμε πολύ. Τέλος ανακατεύουμε με προσοχή και τις σταγόνες σοκολάτας. Μοιράζουμε τη ζύμη στις δύο φ΄ρμες και απο πάνω ρίχνουμε μερικές ακόμη σταγόνες σοκολάτας.  Ψήνουμε για 50-60 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν ξεφορμάρουμε.

 

 

Η Κάρτα Συνταγής δημιουργήθηκε με WP Delicious