500γρ. κοτόπουλο στήθος βρασμένο και ξεψαχνισμένο (ή ψητό κοτόπουλο που μας έχει περισσέψει)

500γρ. γιαούρτι 2% στραγγιστό

250γρ. κατίκι

200γρ. ρεγκάτο light τριμμένο

2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες

1 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη

1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

3 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο (ή 1 κουτ. σούπας ξερό)

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 αυγά

αλάτι-πιπέρι

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις πιπεριές για 5 λεπτά. Προσθέτουμε και το κρεμμυδάκι και σωτάρουμε για άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σε ένα μεγάλο μπώλ ανακατεύουμε τα αυγά, το θυμάρι και το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μίγμα με το κοτόπουλο, το κατίκι και το τριμμένο τυρί μέχρι να γίνουν ένα μίγμα. Αν χρειάζεται προσθέτουμε ακόμη λίγο αλάτι και πιπέρι.

Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα ταψάκι ή πυρέξ και το ισιώνουμε να είναι παντού το ίδιο πάχος. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά.

Η Κάρτα Συνταγής δημιουργήθηκε με WP Delicious