2 κολοκύθια κομμένα κατα μήκος με το peeler
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/4 φλυτζάνι νερό
αλάτι
πιπέρι
Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκύθια κατά μήκος με ένα peeler, σταματώντας όταν φτάσουμε στους σπόρους. Κόβουμε αν θέλπουμε σε πιό λεπτές λωρίδες ώστε να μοιάζουν με μακαρόνια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό τα μακαρόνια κολοκυθιού στο καυτό λάδι. Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε σαν κυρίως γεύμα ή σαν συνοδευτικό σε ψάρι, κοτόπουλο ή κρέας.