Διατροφολόγος Ειρήνη Γάλλου

1 πακέτο noodles ρυζιού

2 κουταλιές σούπας λάδι

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

8 κουτ. σούπας νερό

σουσάμι για το σερβίρισμα

λιγο ακόμη φρέσκο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα

 

Για τη σάλτσα:

4 κουτ. σούπας φυστικοβούτυρο

4 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας

4 κουτ. σούπας σησαμέλαιο

2 κουταλιές σούπας σιρόπι σφενδάμου (ή σιρόπι αγάυης ή μέλι)

4 κουτ. σούπας σάλτσα τσίλι

8 κουτ. σούπας νερό

 

Μαγειρεύουμε τα noodles ρυζιού σύμφωνα με τις οδηγίες. (Καλό είναι να τα βγάλουμε λίγο πρίν μαγειρευτούν εντελώς γιατί θα μαγειρευτούν και λίγο με τη σάλτσα).

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπώλ.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και αφήνουμε να σωταριστούν για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα noodles και τη σάλτσα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αν η σά΄λτσα δεν είναι αρκετά ρευστή προσθέτουμε 4-8 κουταλιές της σούπας νερό.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι.

 

 

Η Κάρτα Συνταγής δημιουργήθηκε με WP Delicious