4 κρόκους
4 ασπράδια
40ml γάλα
60γρ. αλεύρι
50 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
ελάχιστο αλάτι
Σε ένα μπώλ χτυπάμε τους κρόκους ελαφρά και προσθέτουμε το γάλα, τη βανίλια, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι. Σε ένα άλλο μπώλ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και σιγά σιγά προσθέτουμε τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να γίνει σφιχτή η μαρέγκα. Ανακατεύουμε προσεκτικά τα δύο μίγματα, χωρις έντονες κινήσεις. Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε 2 κουταλιές σούπας από το μίγμα τη μία πάνω στην άλλη σε 2 σημεία του τηγανιού. Μετά από λίγο γυρνάμε με τη σπάτουλα και αφήνουμε να ψηθούν για λίγο και από την άλλη πλευρά. Σερβίρουμε με μέλι, φρέσκα φρούτα, ζάχαρη άχνη, μαρμελάδα ή ό,τι άλλο θέλουμε.