500 γρ. ζυμαρικά (μαφαλντίνες)

1/4 φλυτζανιού φρέσκο άνιθο

1/4 φλυτζανιού φρέσκο σχοινόπρασο

1/4 φλυτζανιού φρέσκο μαιντανό (ή κόλιανδρο)

1/2 κρεμμύδι

1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

1/2 φλυτζάνι cottage cheese

1/4 φλυτζανιού στραγγιστό γιαούρτι 2%

1/4 φλυτζανιού νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών

1/3 φλυτζανιού τριμμένη παρμεζάνα

αλάτι-πιπέρι

 

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente. (Χρησιμοποίησα μαφαλντίνες αλλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο ζυμαρικό θέλουμε.) Κρατάμε 1/4 φλυτζανιού από το νερό του βρασίματος. Σε ένα μπλεντεράκι βάζουμε τον άνιθο, το σχοινόπρασο, τον μαιντανό (ή κόλιανδρο), το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το cottage, το γιαούρτι, το νερό απο το βράσιμο των ζυμαρικών, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Αν είναι πολυ πηχτό προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό από τα ζυμαρικά. Δοκιμάζουμε αν είναι εντάξει από αλάτι και πιπέρι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το μίγμα σε χαμηλή φωτια. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού η σάλτσα. Προσθέτουμε και την παρμεζάνα και τα σερβίρουμε ζεστά.

Η Κάρτα Συνταγής δημιουργήθηκε με WP Delicious