Διατροφολόγος Ειρήνη Γάλλου

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας βούτυρο

1 φλυτζάνι βραστό νερό

3 μέτριες πατάτες σε μικρά κυβάκια

1/4 φλιτζανιού σέλινο ψιλοκομμένο

200 γρ. γαρίδες βρασμένες

2 1/2 φλυτζάνια γάλα εβαπορέ light

1/2 φλυτζάνι ρεγκάτο light τριμμένο

1/2 φλυτζάνι τσένταρ τριμμένο

1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι

1 κουταλάκι γλυκού σκόρδο σε σκόνη

2 κουτ. σούπας φρέσκο μαιντανό ψιλοκομμένο

 

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει (όχι να γίνει καφέ). Προσθέτουμε το σέλινο, τις πατάτες, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και το βραστό νερο. Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Βάζουμε τη φωτιά στη χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε το γάλα και τις γαρίδες. Αφήνουμε να βράσει για 7 λεπτά. Προσθέτουμε το μαιντανό και τα τριμμένα τυριά. Σερβίρουμε ζεστή.

 

Η Κάρτα Συνταγής δημιουργήθηκε με WP Delicious