Διατροφολόγος Ειρήνη Γάλλου

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

2 καρότα ψιλοκομμένα

2 στικς σελερι ψιλοκομμένα

3 κουτ. σούπας πάστα ντομάτας

1/2 ποτήρι vegan κόκκινο κρασί

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

500γρ. βρασμένες φακές

3 φλυτζάνια χυμό ντομάτας

500γρ. σπαγγέτι (με ή χωρίς γλουτένη)

αλάτι

πιπέρι

1 πρέζα ζάχαρη

2 φύλλα δάφνης

αποξηραμένο βασιλικό

 

Σε ένα μεγάλο τηγάνι (ή γουόκ) σωτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε  το καρότο και το σέλερι. Σωτάρουμε για 5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και αφήνουμε να μαγειρευτούν. Όταν εχουν μαλακώσει τα λαχανικά προσθέτουμε τις φακές και το χυμό ντομάτας. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, 2 φύλλα δάφνης, λίγο βασιλικό και μια πρέζα ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20-30 λεπτά. Εν τω μεταξύ βράζουμε το σπαγγέτι al dente. Κρατάμε λίγο νερό από το βράσιμο και προσθέτουμε λίγο στη σάλτσα πριν βάλουμε το σπαγγέτι.

Η Κάρτα Συνταγής δημιουργήθηκε με WP Delicious