Διατροφολόγος Ειρήνη Γάλλου

1 φλιτζάνι vegan butter λιωμένο (φυστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο)

½  φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη

½  φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα

¼  φλιτζανιού καυτό νερό

1,5 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή gluten free)

2 φλιτζάνια βρώμη (η βρώμη gluten free)

1 φλιτζάνι σταγόνες κουβερτούρας

Ανακατεύουμε το λιωμένο φυτικό βούτυρο, τη μαύρη και τη λευκή ζάχαρη σε ένα μπολ.  Ανακατεύουμε καλά τη σόδα και το καυτό νερό σε ένα άλλο μπολ και προσθέτουμε στο μίγμα.  Προσθέτουμε το αλεύρι και τη βρώμη και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν οι άκρες. Βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε να κρυώσουν πριν βγάλουμε από το ταψί.  Αν θέλουμε να γίνουν gluten-free προσθέτουμε αλεύρι και βρώμη χωρίς γλουτένη.

Η Κάρτα Συνταγής δημιουργήθηκε με WP Delicious