Διατροφολόγος Ειρήνη Γάλλου

250 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας (αν θέλουμε gluten free ή ολικής άλεσης)

120 γρ. λιαστές ντοματες

2 κουτ. σούπας ταχινι

χυμό απο 1/2  λεμόνι

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

αλάτι-πιπέρι

αποξηραμένο σκόρδο

1 κουτ. σούπας ρίγανη

1/4 φλυτζανιού νερό απο το βράσιμο των ζυμαρικών

 

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente και κρατάμε μισό φλυτζάνι από το νερό του βρασίματος. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τις λιαστές ντομάτες, το ταχίνι, το λεμόνι, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, ρίγανη και λίγο νερό απο το βράσιμο των ζυμαρικών και χτυπάμε. Βάζουμε τη σως σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα ζυμαρικά. Αν η σως είναι πολυ πηχτή αραιώνουμε με λίγο ακόμη νερό απο το βράσιμο των ζυμαρικών. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με λίγο τριμμένο τυρί ή vegan τυρί.

 

Η Κάρτα Συνταγής δημιουργήθηκε με WP Delicious