250γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας (ή gluten free ή ολικής άλεσης)
200γρ, φυστίκια Αιγίνης καθαρισμένα
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μαιντανό
1 κουτ. σο΄ύπας ελαιόλαδο
1-2 κουτ. σούπας νερό από το βράσιμο των μακαρονιών
20γρ. παρμεζάνα
ξύσμα 1/2 λεμονιού
αλάτι-πιπέρι
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente και κρατάμε λίγο από το νερό βρασίματος.
Σε βραστό νερό ρίχνουμε τα καθαρισμένα φυστίκια για μερικά λεπτά ώστε να βγαίνει εύκολα η εξωτερική τους φλουδίτσα. Τα βγάζουμε από το νερό και τα σκουπίζουμε. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα φυστίκια, το σκόρδο, το μαιντανό, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, το ξ΄υσμα λεμονιού και 1 κουτ. σούπας από το νερό των ζυμαρικών. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μίγμα βάζουμε σε ένα τηγάνι 2 γεμάτες κουταλιές από το πέστο και μετά τα ζυμαρικά μας. Αν η σάλτσα είναι πηχτή την αραιώνουμε με λίγο ακόμη νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών.