Διατροφολόγος Ειρήνη Γάλλου

250γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας (ή gluten free ή ολικής άλεσης)

200γρ, φυστίκια Αιγίνης καθαρισμένα

1 σκελίδα σκόρδο

1 μικρό ματσάκι μαιντανό

1 κουτ. σο΄ύπας ελαιόλαδο

1-2 κουτ. σούπας νερό από το βράσιμο των μακαρονιών

20γρ. παρμεζάνα

ξύσμα 1/2  λεμονιού

αλάτι-πιπέρι

 

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente και κρατάμε λίγο από το νερό βρασίματος.

Σε βραστό νερό  ρίχνουμε τα καθαρισμένα φυστίκια για μερικά λεπτά ώστε να βγαίνει εύκολα η εξωτερική τους φλουδίτσα. Τα βγάζουμε από το νερό και τα σκουπίζουμε. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα φυστίκια, το σκόρδο, το μαιντανό, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, το ξ΄υσμα λεμονιού και 1 κουτ. σούπας από το νερό των ζυμαρικών. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μίγμα βάζουμε σε ένα τηγάνι 2 γεμάτες κουταλιές από το πέστο και μετά τα ζυμαρικά μας. Αν η σάλτσα είναι πηχτή την αραιώνουμε με λίγο ακόμη νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών.

 

Η Κάρτα Συνταγής δημιουργήθηκε με WP Delicious