Food

Είναι τα βιολογικά προϊόντα πιο θρεπτικά από τα συμβατικά;

Είναι τα βιολογικά προϊόντα πιο θρεπτικά από τα συμβατικά;

O όρος “βιολογικό” αναφέρεται στον τρόπο παραγωγής των τροφίμων και όχι απαραίτητα στην θρεπτική αξία τους. Η βιολογική γεωργία χρησιμοποιεί φυσικές μεθόδους καλλιέργειας που αποκλείουν τη χρήση γονιδιακά τροποποιημένων οργανισμών, και χημικών σκευασμάτων όπως λιπάσματα και φυτοφάρμακα.

Ωστόσο, δεν έχει  αποδειχτεί ότι τα βιολογικά τρόφιμα είναι απαραίτητα υγιεινότερα ή θρεπτικότερα από τα συμβατικά. Τα συμβατικά τρόφιμα πληρούν κι αυτά τις νομικές προδιαγραφές ασφάλειας και ποιότητας και υπόκεινται σε αυστηρούς έλεγχους, όπως και τα βιολογικά.

Η επιλογή μεταξύ βιολογικών και συμβατικών τροφίμων εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τις ανάγκες του κάθε ατόμου. Σημαντικότερο από το είδος της καλλιέργειας είναι η ποιότητα και η ποικιλία στη διατροφή μας. Καταναλώνοντας μια ποικιλία τροφίμων, μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη λήψη όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το σώμα μας.

Επιπλέον, ανεξάρτητα από την προέλευση των τροφίμων, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και άλλους παράγοντες όπως την ποιότητα των συστατικών, τις διατροφικές συνήθειες, τον τρόπο παρασκευής και την ποσότητα που καταναλώνουμε. Η ισορροπημένη διατροφή, σε συνδυασμό με έναν υγιεινό τρόπο ζωής, είναι σημαντικά για την υγεία μας.