Διατροφολόγος Ειρήνη Γάλλου

Για το σερβίρισμα:

4 μεσαίες τορτίγιας καλαμποκιού

2 κουτ. γλυκού λάδι αβοκάντο

αλάτι

 

Για τη σάλτσα:

1/4 φλυτζανιού μαγιονέζα light

1 κουτ. γλυκού φρέσκο κόλιανδρο (πολύ ψιλοκομμένο)

χυμό απο 1/4 λάιμ

 

Για το ceviche:

250 γρ. μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες

1/4 φλυτζανιού κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μικρή πιπεριά jalapeno ψιλοκομμένη (χωρίς σπόρους)

1 αβοκάντο (σε κυβάκια)

1 ντομάτα (σε κυβάκια)

1/4 φλυτζανιού κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

χυμό απο 4 λάιμ

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μία λαδόκολλα ρίχνουμε το λάδι αβοκάντο και τρίβουμε τις τορτίγιες και από τις δύο πλευρές. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και ψήνουμε για 6 λεπτά από τη μία πλευρά και 4 από την άλλη μέχρι να ροδίσουν.

Σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό βουτάμε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν ρόζ με άσπρη σάρκα. Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και βάζουμε σε μπώλ με πάγο για 5 λεπτά για να σταματήσουμε το μαγείρεμά τους. Κόβουμε τις γαρίδες σε κομματάκια και τοποθετούμε σε ένα μπώλ μέσα στο χυμό λάιμ. (Θα μπορούσαμε να μην είχαμε βράσει καν τις γαρίδες γιατί θα μαγειρεύονταν από το λάιμ). Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το αβοκάντο, τη ντομάτα, τον κόλιανδροτο σκόρδο και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας τη μαγιονέζα, τον κόλιανδρο και το χυμό λάιμ.

Πάνω στις τορτίγιες απλώνουμε λίγη σάλτσα και απο πάνω βάζουμε το ceviche.

 

Σημείωση: Πολλοί άνθρωποι λόγω μιας παραλλαγής στο γονίδιο OR6A2 γεύονται τον κόλιανδρο σαν σαπούνι. Σε αυτή την περίπτωση καλύτερα να μην τον χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας και να τον αντικαταστήσουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό.

 

 

 

Η Κάρτα Συνταγής δημιουργήθηκε με WP Delicious