Διατροφολόγος Ειρήνη Γάλλου

3 ψωμάκια για burger

 

Για το σερβίρισμα:

ψητές πιπεριές

ψητά κρεμμύδια

ψητά κολοκυθάκια

κέτσαπ

vegan μαγιονέζα

 

Για 3 νηστίσιμα μπιφτέκια:

1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια

60γρ. βρώμη

1 κρεμμύδι στο μπλέντερ

25γρ. αλεύρι

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 κουτ. σούπας σόγια σως

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

1 κουτ. σούπας ζωμό λαχανικών

2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα

1 κουτ. γλυκού αγριοκύμινο

αλάτι-πιπέρι

 

Λιώνουμε τα φασόλια σαν πουρέ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά των μπιφτεκιών και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη. Αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά φτιάχνουμε 3 μπιφτέκια. Αλοίφουμε λίγο λάδι με ενα πινελάκι και τοποθετούμε στο γκρίλ ή σε αεροφριτέζα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς. Στα 10 λεπτά γυρνάμε τα μπιφτέκια. Φτιάχνουμε τα burger με λαχανικά, vegan μαγιονέζα και κέτσαπ ή με ό,τι άλλο προτιμάμε.

 

Η Κάρτα Συνταγής δημιουργήθηκε με WP Delicious