Διατροφολόγος Ειρήνη Γάλλου

2 πακέτα σπανάκι κατεψυγμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 καρότο τριμμένο

2 κουτ. σούπας άνιθο ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο

2 φλυτζάνια γιαούρτι στραγγιστό 2%

1/4 γλυτζανιού μαγιονέζα light

αλάτι-πιπέρι

 

Αφήνουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι να ξεπαγώσει για 8 ώρες (ή ξεπαγώνουμε στα μικροκύματα). Στίβουμε καλά να φύγει το νερό και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι  ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το καρότο για 7 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνιθο και σωτάρουμε για 5 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπώλ και προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να “δέσουν” οι γεύσεις μεταξύ τους. Σερβίρουμε με κράκερς ή κριτσίνια.

 

Η Κάρτα Συνταγής δημιουργήθηκε με WP Delicious