500 γρ. ρεβύθια βρασμένα και στραγγισμένα
(προαιρετικά: 250γρ. φάβα βρασμένη και στραγγισμένη)
1 κρεμμύδι μεγάλο
χυμό απο 2 λεμόνια
1 μικρό ματσάκι μαιντανό
1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
πάπρικα καπνιστή
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας αλεύρι ολικής άλεσης
Σε ένα blender τοποθετούμε τα ρεβύθια, τη φάβα (αν θέλουμε), τα κρεμμύδια, τον μαιντανό, τον κόλιανδρο, το χυμό από τα λεμόνια, το σκόρδο, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, το αλεύρι και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Κάνουμε το μίγμα μπαλάκια ή μικρά μπιφτεκάκια και βάζουμε σε μία λαδόκολλα στο φούρνο ή στο airfryer στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε με σώς γιαουρτιού ή χούμους και αραβικές πιτούλες.