Διατροφολόγος Ειρήνη Γάλλου

500γρ. μπακαλιάρος (κομμένος σε 4 κομμάτια)

4 πατάτες

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 φλυτζάνια corn flakes

¼ φλυτζανιού αλεύρι

¼ κουτ. γλυκού αλάτι

¼ κουτ. γλυκού πάπρικα

¼ κουτ. γλυκού αποξηραμένο σκόρδο

¼ κουτ. γλυκού πιπέρι

2 ασπράδια αυγού (χτυπημένα)

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μια λαμαρίνα τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί.

Με το peeler κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φλούδες. Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά. Αλείφουμε με τα χέρια μας τις φλούδες πατάτας με το ελαιόλαδο και το μισό μίγμα των μπαχαρικών. Τοποθετούμε πάνω στο χαρτί. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τον μπακαλιάρο. Βάζουμε τα corn flakes στο blender και τα κάνουμε σκόνη. Τοποθετούμε σε ένα ρηχό πιάτο. Σε ένα άλλο ρηχό πιάτο τοποθετούμε το αλεύρι μαζί με το υπόλοιπο μίγμα των μπαχαρικών και το αλάτι, και σε ένα τρίτο τα χτυπημένα ασπράδια. Βουτάμε κάθε κομμάτι του μπακαλιάρου στο μίγμα με τα μπαχαρικά και το αλεύρι, μετά στα χτυπημένα αυγά και τέλος στα τριμμένα corn flakes, μέχρι να καλυφθεί καλά. Τοποθετούμε και τον μπακαλιάρο πάνω στο αντικολλητικό χαρτί αφού έχουμε περάσει λίγο ελαιόλαδο με ένα πινέλο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψάρι και να ροδίσει.

 

 

Η Κάρτα Συνταγής δημιουργήθηκε με WP Delicious