3 αγγούρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φλυτζάνι ξύδι ρυζιού
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
4 στήθη κοτόπουλο μαγειρεμένα και ξεψαχνισμένα
1 φλυτζάνι μώβ λάχανο πολύ ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι καρότα σε λεπτές φέτες
1/2 φλυτζάνι κόλιανδρο (ή μαιντανό) ψιλοκομμένο
1/3 φλυτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/3 φλυτζάνι φυστίκια καβουρδισμένα χοντροκομμένα
1/3 φλυτζάνι φυστικοβούτυρο (κρεμώδες)
1/3 φλυτζάνι γιαούρτι καρύδας (ή στραγγιστό 2%)
3 κουτ. σούπας σόγια σως
1 κουτ. σούπας ξύδι ρυζιού
1 κουτ. σούπας κουρκουμά σκόνη
1 κουτ. γλυκού κάρι σκόνη
1 κουτ. σούπας μέλι
λίγο νερό (αν χρειαστεί να αραιώσουμε τη σάλτσα)
για το σερβίρισμα: φύλλα ολόκληρα από λάχανο
Σε ένα μπώλ βάζουμε τα αγγούρια, το φλυτζάνι ξύδι ρυζιού, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Σε ένα άλλο μπώλ ανακατεύουμε το φυστικοβούτυρο, το γιαούρτι, τη σόγια σως, την μια κουταλιά ξύδι ρυζιού, τον κουρκουμά, το κάρι και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά και αν η σάλτσα είναι πηχτή αραιώνουμε με λίγο νερο.
Σε ένα μεγάλο μπώλ ανακατεύουμε καλά τη σάλτσα με το κοτόπουλο, ώστε να πάει παντού. Προσθέτουμε το μώβ λάχανο, τα καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο (ή τον μαιντανό), τα αγγούρια (αφού τα σουρώσουμε από το υγρό που τα είχαμε αφήσει), και τα φυστίκια και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τη σαλάτα στα φύλλα του λάχανου και τα τρ΄΄ωμε σαν wrap.