Για τη βάση:
8 digestive τριμμένα
2 κουτ. σούπας αμυγδαλοβούτυρο
2 κουτ. γλυκού μέλι
1 ασπράδι αυγού
Για την κρέμα:
2/3 φλυτζανιού cottage cheese
2/3 φλυτζανιού τυρί κρέμα light
2 κουτ. σούπας γάλα αμυγδάλου
1/3 φλυτζ. πρωτείνη σκόνη βανίλια
2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
1 αυγό
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα φορμάκι 20 εκατοστών βάζουμε αντικολλητικό χαρτί το οποίο ψεκάζουμε με ελάχιστο λάδι.
Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε τα τριμμένα digestive με το αμυγδαλοβούτυρο και το μέλι μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα. Μεταφέρουμε σε ένα μπώλ και προσθέτουμε το ασπράδι για να γίνει πιο σφιχτό το μίγμα. Τοποθετούμε το μίγμα στο ταψάκι και πατάμε με το πίσω μέρος απο ένα κουτάλι ωστε να γίνει η βάση. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά, βγάζουμε απο το φούρνο και αφήνουμε 30 λεπτά να κρυώσει εντελώς.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς. Τυλίγουμε την εξωτερική πλευρά της φόρμας με αλουμινόχαρτο (και στα πλάγια και απο κάτω).
Χτυπάμε το cottage cheese σε ένα μπλέντερ για 1 λεπτό μέχρι να γίνει λείο.
Σε ενα άλλο μπώλ χτυπάμε το τυρί κρέμα για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνει και αυτό λείο. Προσθέτουμε το cottage και το γάλα αμυγδάλου. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιόμορφο. Προσθέτουμε τη σκόνη πρωτείνης και το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί (δεν ανακατεύουμε υπερβολικά). Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα μας και ισιώνουμε την επιφάνεια. Γεμίζουμε ένα ταψί με 5 εκατοστά βραστό νερό και μέσα σε αυτό βάζουμε τη φόρμα μας (σαν μπεν μαρί αλλα σε ταψί). Ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Θα πρέπει στη μέση του ταψιού το κεικ να τρεμουλιάζει. Βγάζουμε απο το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και μετά είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Σερβίρουμε με φράουλες, κεράσια ή φρούτα του δάσους από πάνω.